pühapäev, 1. detsember 2013

Läti rahvusliku kinda randme muster
Meil käis külas õppejõud Läti ülikoolist. Ta õpetas meile selgeks vahva mustri. See on rahvusliku kinda randme muster. Muster ise väga lihtne aga võrratult ilus.



Muster on lihtne. Tuleb luua soovitud arv silmused, esimene rida kududa pp. Teisel real jätta 3 viimast silma kudumata ja keerata töö teistpidi, silmuste vahele võtta õhksilmus. Edaspidi tagasirea lõpus jätta igakord veel 1 silmus kudumata ja võtta õhksilmus. Kududa kuni jääb 4 silma vardale. Siis võtta uus vär vja kududa terve rida läbi nii nagu mustris kirjas. Kududa mõni rida ja võtta jälle uus lõng ja kududa nüüd vastpupideselt. Uue lõnga võtmisel jälgida, et parem pool jääks puhas, et kõik üleminekud oleksid ainult pahemal pool. Kui seda mustrit 1:1 jälgida siis jäävad ülemineku read paremale poole. Tuleb kududa kolm või 5 rida vahele.

2 kommentaari:

  1. Põnev! Kuidas see kinnas sinna külge kootakse? Korjatakse silmad üles?

    VastaKustuta
  2. Just, seda mustrit kootakse kuni ulatub ümber randme siis keeratakse toruks ja kootakse kokku. Võte ise on väga lihtne aga samas annab nii palju huvitavaid võimalusi. Kursuse kaaslane hakkab endale seelikut tegema. Huviga ootan, mis välja tuleb :)

    VastaKustuta